JAVALLAT

A humán papillomavírus (HPV) által okozott méhnyaki elváltozások megelőzése és kezelése, a méh­nyak hüvelyi részében található, úgynevezett transzformációs zóna élettani körülményeit szabályozó mechanizmus révén.

LEÍRÁS

A Colpofix® innovatív készítmény, mind az összetétele, mind a felhasználási módja szempontjából. Ez egy tixotróp tulajdonságokkal rendelkező gél, amely az alkalmazáskor kifejtett mechanikus nyomás hatására folyadékká alakul át, felvitelét követően azonban ismét gél formátumúvá válik. Az applikátor egyedi, ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a nyálkahártyához tapadó készítmény egyenletes és hatékony eloszlását a méhnyaki-hüvelyi nyálkahártya felszínén és mélyrehatóan is, elkerülve ezáltal a visszafolyást.
A Colpofix® spray hatásosságát a javallatban szereplő esetekben több mechanizmus révén éri el:

  • Az élő szövetekhez tapadó (bioadhezív) filmet képez, amely megvédi a méhnyaki-hüvelyi hámfelszínt a külső környezetből származó mikróbák károsító hatásaitól.
  • A méhnyak hüvelyi részében található transzformációs zóna élettani körülményeinek szabályozásával biztosítja a megfelelő szöveti hidratációt, ezzel elősegíti a hámképződést és a méhnyakon lévő elváltozások gyógyulását.
  • PH-szabályozó és prebiotikus hatásának köszönhetően helyreállítja és fenntartja a hüvelyflóra egészségét.

ÖSSZETEVŐK

Víz, szorbitol , karboxi-metil-béta-glükán , térhálósított akrilpolimer (polikarbofil), imidazolidinil-karbamid, nátrium-dehidroacetát

FIGYELMEZTETÉS

A gél színe változhat a természetes összetevők jelenléte miatt, ez az elváltozás azonban nem befolyásolja a készítmény minőségét. A termék hüvelyben történő használatra való. Ne nyelje le. Feltételezett vagy igazolt terhesség, vagy egyidejűleg alkalmazott helyi gyógyszeres kezelés esetén kizárólag kezelőorvosa vagy gyógyszerésze javaslatára használja a terméket. A termék nem gyermekgyógyászati felhasználásra készült. A terméket gyermekektől elzárva tartsa. Mint minden más helyi hatású készítmény, így hosszú távú alkalmazása során ez a termék is okozhat helyi érzékenységet vagy irritációt. Ha ez bekövetkezik, hagyja abba a kezelést, és forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez. Ne használja a terméket, ha a csomagolás vagy az applikátor sérült vagy nem teljesen ép az első felbontáskor. A lejárati idő után ne használja a terméket. A terméket a használati utasításnak megfelelően használja. Az applikátort egyszeri alkalmazás után el kell dobni, nem szabad ismételten felhasználni.

TÁROLÁS

Száraz helyen, fénytől és hőforrásoktól távol tárolandó. A feltüntetett lejárati idő a felbontatlan és megfelelően tárolt termékre vonatkozik.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Használat előtt ne rázza fel a terméket.
Vegye ki a hüvelyi applikátort a védőburkolatából. Távolítsa el a kupakot a szóróflakonról. Helyezze bele az applikátort a spray adagolónyílásába. Az alkalmazás megkezdéséhez nyomja az adagoló gombot mindaddig, amíg a termék megjelenik. Háton fekve, a térdeit felhúzva helyezze az applikátort mélyen a hüvelybe. Alkalmanként 5 befúvást végezzen. Használat után dobja ki az applikátort. Zárja le a szóróflakont a kupakjával.

Colpofix használati útmutatóColpofix használata

LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Ne használja a terméket , ha annak bármely összetevőjére túlérzékeny, vagy azokkal kapcsolatos összeférhetetlenségről tud. A termékkel eddig elvégzett vizsgálatok nem mutattak ki túlérzékenységre utaló jelenségeket vagy egyéb mellékhatásokat. A használat során tartósan fennálló diszkom­fortérzés esetén forduljon orvoshoz.

A COLPOFIX KÜLLEME ÉS MIT TARTALMAZ A CSOMAGOLÁS?

A Colpofix a következő 2 kiszerelésben kerül forgalomba:

  • Egy 20 ml-es flakont és 10 darab külön csomagolt eldobható applikátort tartalmazó doboz

Minden applikátor egyszeri használatra szolgál.
Illatanyag-mentes.
A Colpofix® egy Ila osztályú orvostechnikai eszköz, amely a 93/42/EGK irányelv és az azt követő frissítések követelményeinek megfelel.
Ne dobja a terméket szennyvízbe, sem háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt egészségügyi termékekkel. Ezek az intézkedések segítik a környezetvédelmet.

Az utolsó felülvizsgálat időpontja: 2020. szeptember

Gyártó: Uriach ltaly, S.r.l. A SOCIO UNICO
Assago Milanofiori, Sir. 1, Pal. F6 – 20057 Assago (Ml)

Forgalmazó: Phytotec Hungária Bt.
1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 61.